معماری

چارگون و نمایشگاه الکامپ

بدون شک الکامپ بزرگترین رویداد فناوری اطلاعات در سطح کشور است که هر ساله برگزار می‌شود. اما با نگاهی به روند برگزاری این نمایشگاه، فراز و نشیب‌های زیادی دیده می شود. فراز و نشیب‌هایی که باعث شده تا بسیاری از شرکت‌های پیشرو در این صنعت، از حضور در این نمایشگاه‌ انصراف دهند.

چارگون در سال‌های 82، 83 و 85 حضوری فعال در الکامپ داشت. اما مشکلات متعدد در برگزاری این نمایشگاه که هیچوقت مورد توجه برگزارکنندگان نمایشگاه قرار نگرفت، باعث شد که چارگون حضور در این نمایشگاه را از دستورکار سالانه خود خارج نماید.

شرکت چارگون در نمایشگاه الکامپ 82
شرکت چارگون در نمایشگاه الکامپ 83

در اکثر نمایشگاه‌های مشابه که در کشورهای دیگر برگزار می‌شود، با در نظر گرفتن تمهیداتی، از جمله بلیط ورودی و یا الزام به تکمیل فرم و ارائه کارت ویزیت، درصد بیشتری از بازدیدکنندگان افراد متخصص و مخاطبین مرتبط با صنعت فنآوری اطلاعات هستند. ولی الکامپ یک نمایشگاه عمومی است که درصد قابل توجهی از بازدیدکنندگان برای تفریح و صرف وقت از آن بازدید می‌کنند. اگر در سال‌های گذشته از نمایشگاه بازدید کرده باشید، احتمالاً با تعداد زیادی تور بازدید الکامپ که توسط مدارس برگزار می‌شود، مواجه شده‌اید!

شرکت چارگون در نمایشگاه الکامپ 85
شرکت چارگون در نمایشگاه الکامپ 85

نمایشگاه الکامپ همچنان برای بسیاری از شرکت‌های نوپا، تنها کانال ارتباطی با مخاطبین است. از سوی دیگر، عدم دسته‌بندی مناسب سالن‌ها باعث می‌شود که بازدیدکنندگان به سالن‌های صحیحی هدایت نشوند. در این حالت به عنوان مثال، یک شرکت تولیدکننده نرم‌افزارهای تجاری که با رعایت کیفیت‌های بین‌المللی برگزاری نمایشگاه و با بودجه قابل توجهی در نمایشگاه حاضر شده، ممکن است در اطراف غرفه‌هایی قرار بگیرد که به طور مثال با برگزاری قرعه‌کشی‌های پرسر و صدا، مشغول فروش Mp3Playerهای ارزان قیمت و یا CDهای بازی‌های کامپیوتری هستند.

وقتی در برگزاری نمایشگاهی که مورد توجه همه اقشار جامعه است و طیف وسیعی از بازدیدکنندگان را در برمی‌گیرد، ‌چنین موارد بدیهی رعایت نشود، نه بازدیدکنندگان از بازدید خود نتیجه می‌گیرند و نه شرکت‌ها با مخاطبین مورد نظر خود می‌توانند ارتباط برقرار کنند. در این حالت بدیهی است که توجیه اقتصادی از منظر هزینه/فایده، برای شرکت‌های قدیمی‌تر از دست می‌رود و شاهد آن هستیم که بسیاری از شرکت‌های نام‌آشنای صنعت IT، در نمایشگاه الکامپ حضور پیدا نمی‌کنند.

شرکت چارگون در نمایشگاه الکامپ 88

گفتنی است که با تمام این شرایط، چارگون در سال 88 با حرکتی جدید و متفاوت در الکامپ حاضر بود. البته نه برای ارائه و معرفی محصولات نرم‌افزاری – که به دلایل فوق‌الذکر در الکامپ معنی چندانی ندارد-، بلکه برای جذب نیروی متخصص! با توجه به اینکه درصد قابل توجهی از بازدیدکنندگان را فارغ‌التحصیلان دانشگاه و جوانان مستعد کشورمان تشکیل می‌دهند، در سال 88 واحد منابع انسانی چارگون به صورت مستقل در نمایشگاه حاضر شد و با توجه به اینکه سالن HR Market که در نمایشگاه‌های بین‌المللی مرسوم است، (اتفاقا) در الکامپ وجود ندارد، بیرون از سالن‌ها و در فضایی مستقل، بیش از ۱۰۰۰ مصاحبه استخدامی (مرحله اول) انجام داد که تجربه‌ای بسیار موفقیت‌آمیز بود.

امیدواریم که با توجه بیشتر مسئولین برگزاری نمایشگاه، در سال‌های آتی تمهیداتی اندیشیده شود که با ترغیب و حضور شرکت‌های باسابقه‌تر، کیفیت نمایشگاه الکامپ افزایش یابد. تا آن زمان، منتظر برگزاری سمینارهای چارگون در استان محل سکونت خود باشید!

درباره ی سمیه جلیلی

سمیه جلیلی کارشناس بازاریابی محتوایی که در حوزه بازاریابی محتوایی و روابط عمومی با محوریت استراتژی محتوا، برنامه‌ریزی تولید محتوا و مدیریت بازاریابی در شبکه های اجتماعی فعال است.

همچنین ببینید

بازگویی «داستان یک سفر فناورانه و واکاوی تجارب راهکارهای سازمانی» در گفت‌و‌گوی چالشی فعالان فناوری

کارشناسان و فعالان فناوری اطلاعات در گردهمایی سالانه چارگون با محور «داستان یک سفر فناورانه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

76 + = 86