جزییات برگزاری رویداد«توان‌تک» در آستانه روز جهانی معلولان از سوی مدیرعامل موسسه رعد، رییس هیات مدیره چارگون و دبیر اجرایی این رخداد، تشریح شد.

تاکید بر اشتغالزایی توانیابان در رویداد توان‌تک
تاکید بر اشتغالزایی توانیابان در رویداد توان‌تک

به گزارش روابط عمومی چارگون، در ابتدای این نشست خبری که روز گذشته ۱۱ آذرماه برگزارشد، منصوره پناهی- مدیرعامل مجتمع آموزشی نیکوکاری رعد تاکید کرد: مفهوم اشتغال حمایت‌شده که در اروپا و امریکا به شکل گسترده در توانمندسازی و اشتغال افراد دارای معلولیت از طریق آموزش‌های حرفه‌ای به کار گرفته می‌شود.
وی گفت: نگرش ما به اشتغال افراد دارای معلولیت، نگرش شهروندی است؛ یعنی ما این افراد را دقیقاً به شکل سایر شهروندان می‌بینیم که توانایی‌های لازم برای مهارت‌آموزی و اشتغال را دارند. در این نگرش، ما افراد را از منظر توانمندی، آرزوها و علاقه‌مندی‌ها مورد بررسی قرار می‌دهیم و آموزش‌های حرفه‌ای لازم را برای آغاز اشتغال به آن‌ها ارائه می‌کنیم. این نیمی از راه است، پس از اشتغال هم حمایت و آموزش‌های حین کار بین یک تا سه سال ادامه پیدا خواهد کرد تا فرد دارای معلولیت به طور کامل بتواند در جامعه حضور داشته باشد و اثربخشی لازم را ایجاد کند.
وی افزود: ما نه تنها حامی فرد دارای معلولیت هستیم؛بلکه در این روش حامی کارفرما و خانواده فرد هم هستیم. ما مدیران و مسوولان حوزه معلولان ایران را به چند کشور اروپایی بردیم و آن‌ها را با این روش آماده‌سازی اشتغال آشنا کردیم. در اثر این بازدیدها مراکز اشتغال حمایت شده در ۱۰ استان راه‌اندازی شده است. ما رویداد توان تک را هم با همین نگرش و رویکرد برنامه‌ریزی کرده‌ایم و از فناوری به‌عنوان ابزاری برای ورود و اثرگذاری افراد دارای معلولیت در جامعه بهره خواهیم برد.
پناهی یادآورشد: امروزه دسترسی به اطلاعات و استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات یک حق اساسی برای هر شهروند به حساب می‌آید. ما به فناوری اطلاعات از ۲ منظر نگاه می‌کنیم؛ نخست وجه اطلاع‌رسانی به توانیابان و دوم بهره‌گیری از مهارت‌های مرتبط به فناوری اطلاعات به منظور اشتغال‌زایی برای افراد دارای معلولیت. کسب‌وکارها به رویداد توان تک نگاه تجاری داشته باشند و آن را به عنوان موقعیتی برای افزودن بر کاربران خود و یافتن استعدادهایی برای شرکت‌های‌شان نگاه کنند. ما به این دلیل به افراد دارای معلولیت فرصت اشتغال نمی‌دهیم که با آن‌ها و مهارت‌های‌شان آشنایی نداریم.
وی خاطرنشان کرد: مسئولیت اجتماعی شرکت‌ها به معنی لطف و مرحمت آن‌ها به اجتماع نیست، بلکه بخشی از وظایف اساسی و از معیارهای برتری و شایستگی آن‌هاست. ما در رویداد توان تک می‌خواهیم این فاصله میان توانیابان و محیط کار را کم کنیم. این امر از طریق شبکه‌سازی و مهارت‌آموزی در حوزه فناوری اطلاعات قابل حصول است.
در ادامه نشست خبری، گلرخ بحری- دبیر اجرایی جشنواره توان تک در مورد بخش‌های مختلف این رویداد گفت: نگرش ما در این رویداد توانمندسازی بوده است و با توجه به همین نگرش، کارگاه‌های آموزشی ویژه‌ای را برنامه‌ریزی کرده‌ایم. در یک کارگاه، دوستان ما در استارت‌آپ پازلی، آموزش‌هایی را در مورد طراحی و تولید اپلیکیشن و راه‌اندازی کسب‌وکار ارائه خواهند کرد که مخاطب این کارگاه هم افراد دارای معلولیت و هم افراد غیرمعلول هستند.
وی گفت: در دومین کارگاه، پونیشا که یک بستر فریلنسینگ است آموزش‌هایی را در زمینه روش‌های آزادکاری موفق را به شرکت‌کنندگان آموزش خواهند داد. فریلنسینگ یکی از روش‌های بسیار مناسب برای کسب درآمد و اشتغال افراد دارای معلولیت است که خوشبختانه به خوبی در جامعه مورد استقبال قرار گرفته است. یک کارگاه دیگر هم توسط مجموعه کافه بازار برگزار خواهد شد که تمرکز این کارگاه آموزشی بر دسترسی‌پذیری خواهد بود. کسب‌وکارها در این کارگاه روش‌هایی را خواهند آموخت که توسط آن‌ها، اپلیکیشن‌ها و سرویس‌های خود را برای افراد دارای معلولیت قابل استفاده کنند.
شاهین طبری- رییس هیات مدیره شرکت چارگون نیز ضمن اشاره به چند خاطره از آشنایی خود با توانیابان، در مورد بازی بوچیا و مهارت فوق‌العاده افراد دارای معلولیت در این بازی صحبت کرد و گفت: این نگرش نادرستی است که فکر کنیم چون کسی نمی‌تواند روی پای خودش راه برود هیچ مهارت و مزیت رقابتی نسبت به دیگران ندارد. ما در جام سفیران ۱۱ ایران با کنار هم گذاشتن افراد دارای معلولیت و افراد غیرمعلول در یک رقابت ورزشی نشان دادیم که این افراد تا چه حد توانمند هستند.
وی ادامه داد: من به شکل جدی به استارت‌آپ‌ها و کسب‌وکارها توصیه می‌کنم رویداد توان تک را به شکل یک رویداد تجاری بسیار مهم ببینند. توان‌تک فرصتی است که این شرکت‌ها می‌توانند با جمعیت ۱۱ درصدی از مشتریان بالقوه خود ارتباط بگیرند و گستره‌ بازار خود را توسعه دهند. این یک تجربه جدی برای استارت‌آپ‌هاست که طیف جدیدی از مشتریان را بتوانند جذب و با خود همراه کنند.
طبری خاطرنشان کرد: محور دومی که بسیار هم مهم است به توانیابان مربوط می‌شود. این افراد با حضور در رویداد و آشنا شدن با استارت‌آپ‌ها و خدمات آن‌ها، می‌توانند از کار آن‌ها ایده بگیرند و از خدمات‌شان برای بهتر کردن کیفیت زندگی خود بهره بگیرند. ما در توان تک به دنبال ایجاد یک هم‌افزایی بین افراد دارای معلولیت و فناوری هستیم. ما معتقدیم این دسته از شرکت‌ها می‌توانند اثر بسیار مثبتی بر کیفیت زندگی توانیابان داشته باشند و شرایط زندگی آن‌ها را بهبود بخشند. علاوه بر آن، تجربه‌های موفق شرکت‌های مختلف از جمله شرکت چارگون در دادن فرصت اشتغال به توانیابان در حوزه فناوری اطلاعات کاملا قابل بسط و پیاده‌سازی است.
طبری ضمن اشاره به بخش‌های مختلف رویداد توان تک، از اهدای جایزه ویژه رعد به کسب‌وکارهایی که بیشترین تاثیر مثبت را بر زندگی توانیابان داشته‌اند خبر داد و گفت: این جایزه توسط هیات داورانی که به زودی معرفی خواهد شد و ترکیبی خواهد بود از اساتیدی که در حوزه توانیابان تخصص دارند و افراد فعال و سرشناس حوزه کسب‌کارهای مبتنی بر فناوری اطلاعات، به ۳ کسب‌وکاری اهدا می‌شود که در بهبود کیفیت زندگی افراد دارای معلولیت بیشترین تاثیر را داشته‌اند. عوامل موثر در این انتخاب، کیفیت اشتغال ایجاد شده، میزان بهبود کیفیت زندگی توانیابان یا هر کاری است که در خدمت جمعیت ۱۱ درصدی افراد دارای معلولیت ایران انجام شده باشد.
لازم به ذکر است؛ جشنواره توان‌تک از ۲۱ تا ۲۴ آذر در مجتمع آموزشی نیکوکاری رعد برگزار می‌شود. این رویداد شامل بخش‌های متنوعی مانند نمایشگاه، کارگاه‌های آموزشی و منطقه ویژه اشتغال و کارآفرینی است و در برگزاری آن، مجموعه‌‌های معتبری مانند چارگون، خیریه همگام، اسنپ، دیجی‌کالا، تخفیفان، چیلیوری، حامی‌سان، مهربانه، پونز، پازلی، کافه بازار، آپارات، بامارو، کاله، ICT startup و الکام استارز با مجتمع آموزشی نیکوکاری رعد همکاری می‌کنند.

همکاران واحد مشاوره فروش جهت ارائه خدمات مشاوره درحوزه‌های مختلف نرم‌افزاری آمادگی دارند.
رویداد توان‌تک
تاکید بر اشتغالزایی توانیابان در رویداد توان‌تک

 

اشتراک گذاری :