طرح دغدغههای کارفرمایان در حوزه فناوری در نشست تخصصی نرمافزارهای سازمانی بر لبه فناوری
نشست تخصصی کارشناسان فناوری اطلاعات و ارتباطات با موضوع « نرمافزارهای سازمانی بر لبه فناوری» با تاکید بر شکاف عمیق میان صنعت و دانشگاه از جمله بخشهای جذاب پنجمین گردهمایی سالانه چارگون بود که با استقبال حاضرین برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی چارگون، مشابه برنامه سال قبل در گردهمایی سالانه چارگون که با حضور نمایندگان بیش از هزار سازمان مشتری در مرکز همایشهای برج میلاد برگزا شد، خسرو سلجوقی-عضو هیات عامل سازمان فناوری اطلاعات، امیر وهوشی- مدیرعامل شرکت رهنما، احمد عبداله زاده- عضو هیات علمی دانشگاه امیرکبیر، عبدالرضا شریفی- مدیر فناوری اطلاعات بانک آینده، شاهین طبری- رییس هیات مدیره چارگون و امید ترابی- قائم مقام مدیرعامل شرکت توسن در نشستی تخصصی حضور یافتند و مسایل روز بازار نرمافزار را بررسی کردند.
در این نشست که آرش برهمند- سردبیر ماهنامه پیوست هدایت آن را برعهده داشت، نخستین سئوال از امید ترابی مدیر جوان توسن پرسیده شد. او درباره ورود شرکتهای خارجی به ایران پس از بازشدن درها و رفع تحریمها گفت: بازیگران خارجی در ایران کار آسانی نخواهند داشت در واقع قیمتها در ایران بسیار پایین است و در مورد قانون کپی رایت هم مشکلاتی برای شرکتهای خارجی وجود دارد، به همین دلیل آنها نمیتوانند به راحتی وارد ایران شوند و بازار را از بازیگران داخلی بگیرند.
شاهین طبری- رییس هیات مدیره چارگون هم به دنبال سخنان ترابی، اضافه کرد: قانون کپی رایت در ایران بین المللی نیست و محصول خارجی می تواند قانونا کپی شود. اما قیمتهای ما حتی با کشورهای اطرافمان هم اختلاف فاحش دارد و حدود یک دهم است. هر شرکتی مثل ما با بیش از یک میلیون کاربر باید جزو پنج شرکت اول کشور باشد؛ اما اینگونه نیست به این دلیل که اهمیت کافی به موضوع تولید نرمافزار داده نمیشود و هم اینکه قیمتهای ما بسیار پایین است. بسیاری از مراکز فکر میکنند پول گزافی بابت نرمافزار پرداختهاند که به سادگی امکان تهیه آن را دارند.
امیر وهوشی هم با تاکید بر فرهنگ تجملگرایی در ایرانیان برشی عمیقتر به فرهنگ استفاده حتی در زمینه نرمافزار زد و گفت: از دیرباز این تمایل برای خرید محصولات از شرکتهای معتبر خارجی در ایران وجود داشته و با وجود اینکه سطح درآمدی ما از کشورهای اروپایی بسیار کمتر است حجم اتوموبیلهای لوکس در تهران بسیار بیش از اکثر کشورهای اروپایی است؛ بنابراین مساله شرکتهای خارجی را از این زاویه هم باید دید.
در ادامه طبری به موضوع متولیان این صنعت پرداخت و گفت: هر شرکت نرمافزاری مجموعهای از مجوزهای رنگارنگ بر دیوار خود دارد و به درستی مشخص نیست چه کسی متولی آن است. سازمانهای بالادستی ما بسیارند و تکلیف به درستی روشن نیست.
در برابر اظهارات طبری، خسرو سلجوقی تصریح کرد: به نظر من هم متولیان زیاد چندان مناسب نیستند؛ اما ما از ابتدا هم چند شورا داشتهایم که در مورد مسایل فاوا تصمیمگیری میکنند؛ ضمن اینکه فکر میکنم بخش خصوصی هم انسجام خوبی ندارد و یکی از اشکالات کار همین است.
به گزارش چارگون، در این نشست، وظایف شرکتها در مورد جامعه و آموزش کاربران هم موضوع بحث و تبادل نظر بین اعضای نشست قرار گرفت. در این باره احمد عبدالهزاده تاکید کرد: درست است که همه شرکتها به آموزش می پردازند اما کدام یک چیزی غیر از محصول خود را آموزش دادهاند؟ در واقع هیچ کدام از شرکتها به مصرف کننده نحوه نیازسنجی و بهینه کردن تکنولوژی خود را نیاموخته اند.
او با اشاره به انتقاد از دانشگاهها و فارغ التحصیلان آنها افزود: چرا هیچ یک از فارغالتحصیلان ما در خارج از کشور بیکار نیستند؟ شرکتها برای دانشگاه چه کردهاند که توقع دارند؟
وی به صراحت از شرکتهایی که خود را بازیگران این صنعت میدانند انتقاد کرد که هرگز برای مواردی مانند تربیت پایهای نیروی انسانی در دانشگاه و شناسایی ابعاد و مشخصات نرمافزارشان در بازار به عنوان یک کالای ملموس گام برنداشتهاند.
در مقابل این اظهارنظر ، شاهین طبری- رییس هیات مدیره چارگون هم از تلاش این شرکت برای استقرار در دانشگاه امیرکبیر گفت و ادامه داد: ما در چارگون تلاش کردیم تا به دانشگاه امیر کبیر وارد شویم اما این امر ممکن نشد اما در دانشگاه قم مستقر شدیم و تلاش کردیم فراتر از وظایف سازمانیمان عمل کنیم.
عبدالرضا شریفی حسینی از بانک آینده از این کمبود نیروی انسانی گلایه کرد و گفت : از کدام دانشآموختگان حرف میزنیم شرایط به صورتی است که دانش آموختگان دانشگاههای درجه یک و دو، به محض اتمام تحصیل پذیرش خود را گرفته و از کشور میروند.
ترابی هم بر موضوع غمانگیز فرار مغزها در زمینه نرمافزار صحه گذاشت و گفت سالانه بیش از سی نفر از شرکت ما به خارج مهاجرت می کنند و خبر داریم که عده زیادی هم در صدد اخذ پذیرش هستند. در جشن فارغالتحصیلی دانشگاه پلیتکنیک از دانشجویان خواستم به ما بپیوندند، اما در همان مراسم یکی از مسئولین به من گفت تلاش بیهوده نکن، از این جمع صدنفره ۸۸ نفر پذیرش دانشگاه خارجی خود را گرفتهاند. در پنج سال اخیر به ندرت از دانشگاههای تراز اول برای ما رزومه فرستاده شده است.
نشست تخصصی نرمافزارهای سازمانی بر لبه فناوری با تبادل نظر اعضای نشست که بیشتر بر محور نیروی انسانی متمرکز شد با پرسش و پاسخ از سوی حاضرین پایان یافت.
هیچ دیدگاهی ارسال نشدهاست!
در بحث پیرامون این مطلب شرکت کنید!