برگزاری همایش کاربردپذیری از سوی شرکت چارگون به عنوان نماینده UXPA در ایران
شرکت چارگون نماینده رسمی UXPA، امسال نیز برای پنجمین سال متوالی، روزجهانی کاربردپذیری را با شعار «زندگی را آسان کنید» با حضور نصرالله جهانگرد- معاون وزیر و رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران، شاهین طبری- رییس کمیسیون نرمافزار سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران و دبیر انجمن حرفهای تجربه کاربری در ایران ، فرزاد رحمانی- مدیرعامل چارگون و دکتر شهاب جوانمردی- مدیرعامل فناپ برگزارکرد.
به گزارش روابط عمومی چارگون در این مراسم که روز پنچ شنبه ۱۳ آذرماه در سالن شهید قندی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد، شاهین طبری- دبیر انجمن حرفهای تجربه کاربری در ایران، گزارش خود از فعالیت ۵ ساله این انجمن را با خبر عضویت رسمی ایران در UXPA آغاز کرد و گفت: این انجمن تلاش کرده است تا با برگزاری همایشها و رویدادهای مختلف کوچک و بزرگ شعارهای جهانی UXPA را وارد زندگی مردم کند.
وی ادامه داد: کاربردپذیری در واقع تصمیمگیریهای امروز برای تغییرات بزرگ در آینده و تضمین کننده سرمایهگذاریهای کلان بر روی کیفیت است تا صاحبان صنوف مختلف IT بپذیرند با یک تغییر کوچک میتوانند زندگی مردم را عوض کنند.
دبیر انجمن حرفهای تجربه کاربری در ایران با اشاره به راهاندازی جایزه کاربردپذیری برای اولین بار در کشورمان، تصریح کرد: خوشبختانه این انجمن، حامیان و همراهان خوبی از دانشگاه و صنف را در کنار خود دارد و امیدواراست تا با اتکا به این حمایتها بتواند فضای کسب و کار را تغییر دهد واستانداردهای آن را بهبود ببخشد.
رییس کمیسیون نرمافزار سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران تاکید کرد: مجموعه کسانی که در انفورماتیک مشغول به فعالیت هستند همگی در نظام صنفی رایانهای جمع شدهاند که من امیدوارم این هماهنگی و یکپارچگی به قوی شدن صنف و اعضای آن منجر شود.
طبری افزود در کمیسیون نرمافزار سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران تلاش میکنیم تا کاربردپذیری را در دستور کار خود قرار دهیم و زمینه را برای ارائه تجربه بزرگان صنف برای استارتاپها و اعضای جدید صنف فراهم کنیم.
در ادامه همایش امین آقاجانی- مدیرمحصول بیپتونز از تاثیر تجربه کاربری بر فروشگاههای آنلاین سخن گفت و با نمایش فیلم ضبط شده از نحوه کار یک کاربر وب سایت بییپ تونز، توضیح داد که بییپ تونز، بعد از تست تجربه کاربری و انجام تغییرات در چیدمان، پروسهها و عناوین، رشد چشمگیری در فروش خود ایجاد کرد.
علیرضا نیکوکار- طراح کاربردپذیری و مدرس دانشگاه نیز درباره اهمیت تعریف استراتژی برای رسیدن به الگوی مناسب در کاربردپذیری سخنرانی کرد. وی، وظیفه اصلی تیم کاربردپذیری در هر سیستم را طراحی محصول با محوریت لذت بردن کاربر نهایی و تلاش برای بازگرداندن چندباره او به محصول عرضه شده دانست.
تجربه کاربری در سرویسهای مبتنی بر نقشه، عنوان سخنرانی محسن طالب- طراح تجربه کاربری و توسعه دهنده کلاینت ساید و سیدار استدیو بود. وی با تاکید بر ضرورت توسعه کاربری نقشه در میان کاربران ایرانی خاطرنشان کرد: ارائه محصول مناسب به شهروندان ایرانی مبتنی بر نیازهای بومی، ضرورتی است که نباید نادیده گرفته شود.
پرهام باغستانی- طراح تجربه کاربری چارگون نیز با سخنرانی درباره تجربه کاربری و کاربردپذیری نرمافزارهای موبایل فارسی تاکید کرد: با افزایش اپلیکیشنهای فارسی، توجه به تجربه کاربری در موبایلها نیز افزایش یافته است؛ چرا که به دلیل تکثر استفاده از موبایل، احساس و رفتار کاربر با یک محصول در موبایل، بسیار برجستهتر و حساستر از سایر تجهیزات است.
وی به انجام پژوهش درباره نیازهای کاربران اپلیکیشنهای فارسی اشاره کرد و گفت: نتیجه این پژوهش که با توجه به جنسیت کاربر، برند موبایل، سایز آن، راست دست بودن یا چپ دست بودن افراد و شیوه دست گرفتن موبایل صورت گرفته، نشان داد تمایل افراد برای خرید موبایلهای سایز بزرگ در حال افزایش است و موجب شده تا فضای قابل دسترسی افراد کمتر شود؛ به همین دلیل طراحی اپلیکیشنها را باید finger friendly طراحی کرد تا انگشتان کاربران خسته نشوند.
به گزارش چارگون همایش کاربردپذیری در بخش دوم، با سخنرانی فرانس بروس- کارشناس کاربردپذیری گروپان در آلمان با محور رفتار و تعامل کاربران در وب سایتهای خرید گروهی ادامه یافت.
پس از آن، محمد جعفر کرمانپور- طراح نوآوری کسب و کار ایران نوین با موضوع استراتژی محتوا و تجربه کاربردپذیری و آشنایی با استراتژی مکالمه سخن گفت. وی یادآور شد: به محض مراجعه یک کاربر به یک سایت، مکالمهای بین او و محصول ارائه شده اتفاق میافتد که معماری درست اطلاعات و پاسخ به سئوالهای کاربر میتواند او را برای همیشه مشتری سایت نگه دارد.
داود ترابزاده – طراح تجربه کاربری نقطه آبی نیز از تجربه کاربری در عمل سخن گفت و سایت mint.com را نمونهای موفق در این حوزه معرفی کرد.
مهدی مخلصیان از شرکت چارگون با معرفی پروژه پارسیبان، نخستین سخنران پایانی بخش دوم همایش یک روزه روزجهانی کاربردپذیری در ایران بود. وی تاکید کرد: در دنیای انفورماتیک، هجوم واژههای بیگانه به زبان فارسی بسیار زیاد است وعلاوه بر تولیدکنندگان محصولات به سرعت در میان کاربران نیز توسعه مییابد که دلیل اصلی این تهاجم را باید در غفلت نخبگان سیاسی، فرهنگی و مصرف زدگی ایران و ضعف فرهنگی آن دانست.
مخلصیان، پارسیبان را تلاشی برای حفظ زبان فارسی در تولید محصولات نرمافزاری دانست و گفت: چارگون مصمم است تا با همکاری کارشناسان زبان و ادب فارسی ضمن بازنگری و ویرایش گام به گام مستندات و نرمافزارها، فرهنگسازی درون سازمانی و درون صنفی را برای حفظ لایه اصلی زبان فارسی در تولیدات انفورماتیک، ترویج و گسترش دهد.
به گزارش روابط عمومی چارگون، نازنین دانشور- مدیر و موسس تخفیفان با ارائه تجربه کاربردپذیری در این سایت از دیگر سخنرانان همایش بود وی توضیح داد: سایت تخفیفان، تاکنون چهار مرحله تغییرات در راستای کاربردپذیری داشته و به زودی در راستای کاربردپذیری تغییرات جدیدی را رونمایی خواهد کرد.
اسماء کروبی از دیگر سخنرانان همایش کاربردپذیری، درباره روش های آزمایش کاربردپذیری توضیح داد که: هدف از تست کاربردپذیری بهبود محصول است و با تست تنها پنج نفر، هفتاد درصد نتایج تست کاربردپذیری بدست خواهد آمد. وی ادامه داد، در زمان تست، باید به شدت مراقب زبان بدن خود باشید، عکس العمل شما شدیدا روی افراد تاثیر می گذارد.
امیرحسین محبعلی- رییس مرکز برنامهریزی و نظارت راهبردی فناوری اطلاعات نیز در سخنانی از راهاندازی مرکز ملی تجربه کاربری و آزمایشگاه کاربردپذیری خبر داد.
شهاب جوانمردی- مدیرعامل شرکت فناپ نیز با اشاره به اهمیت کاربردپذیری در سیستمهای حرفهای تاکید کرد: این سیستمها به دلیل ازدیاد تعداد کاربران باید بتوانند با بهرهگیری از نظر کاربران نهایی و پاسخگویی به نیاز آنها، الگوی مناسبی از ارائه خدمات، برای خود و کاربران ترسیم کنند.
حمید آموزگار- عضو هیات عامل پروژه توسعه فناوری اطلاعات هلدینگ معدنی میدکودر شرکت فناپ هم از طراحی سیستمها بر پایه طبیعت انسانی سخن گفت.
به گزارش روابط عمومی چارگون، نصرالله جهانگرد- معاون وزیر و رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران، سخنران پایانی پنجمین همایش روز جهانی تجربه کاربردپذیری در ایران بود.
وی، برگزاری این مراسم را اتفاقی مبارک و با ارزش در ایران دانست و گفت: دولت مصمم است با تکیه بر تجارب بین المللی و استفاده از توان بخش خصوصی قانون دسترسی آزاد به اطلاعات و اسناد دولتی را اجرایی کند.
جهانگرد با تاکید بر اینکه حدود ۱۴۰۰ خدمت در نظام اداری کشور قابلیت واگذاری به بخش خصوصی را دارا هستند ادامه داد: گفته میشود از این تعداد خدمت ۲۰۰ مورد به بخش خصوصی واگذار شده است که در ۲ سال آینده باید حجم آن به واگذاری هزار خدمت افزایش یابد.
رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران با اشاره به آزاد سازی نسل سوم تلفن همراه و ضرورت تعریف اپلیکیشنهای کاربردی بومی تاکید کرد: سرویسهای بومی نیازمند دیتا و اطلاعات بومی هستند به همین دلیل نیازمند آن هستیم تا با استفاده از تجربه کاربردپذیری برای این سرویسها اطلاعات بومی تهیه و در سرویسهای مختلف به کاربران عرضه کنیم.
جهانگرد با بیان اینکه اطلاعات و اسناد دولتی باید تا سه سال آینده کاملا دیجیتالی شوند یادآورشد: یک بررسی کلی از آنچه تا کنون درحوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور به ویژه در حوزه دولت رخ داده نشان میدهد در بسیاری از کارها دچار خلل و نقصان بودهایم و تعداد زیادی از وب سایتها و پورتالهای دولتی فاقد راندمان کافی هستند و عموما به دلیل پیچیدگی، کاربر عام را دچار سردرگمی میکنند، این درحالی است که حداقل انتظار ما از یک وب سایت دولتی سهولت، دقت و حفظ حقوق کاربر است.
رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران با بیان اینکه دولت برای تحقق برنامه عمل دولت الکترونیکی مصمم است گفت: عزم دولت برای مبارزه با فساد تنها از طریق معماری دقیق اطلاعات بر بستر IT امکانپذیر است به همین دلیل به دنبال این هستیم تا با تکیه بر تجارب موفق این حوزه رفتار دولت که از ۳۵ سال قبل تا به حال در یک ساختار ادامه داشته است را باز مهندسی و در شکل و ساختار آن نیز تغییر ایجاد کنیم.
جهانگرد با تاکید براینکه برای طی دوره بلوغ نیازمند استفاده از تجارب بینالمللی کاربردپذیری هستیم گفت: از انجمن حرفهای تجربه کاربری در ایران خواستهام تا گزارشها و دستاوردهای خود را برای ارائه در شورای عالی فناوری اطلاعات عرضه کند تا با اتکا بر آنها بتوانیم به نقشه راه مناسبی دست پیدا کنیم.
گفتنی است، پنجمین همایش کاربردپذیری با اعطای لوح تقدیر و تندیس به دیجیکالا، دیگ تابستانی، نتبرگ، فست دیکشنری، نبض بازار و رایانش ابری سپهر به عنوان برندگان جایزه کاربردپذیری خاتمه یافت.
هیچ دیدگاهی ارسال نشدهاست!
در بحث پیرامون این مطلب شرکت کنید!