تقریباً 45 سال پیش، فروشندگان فناوری اولین نرم افزار حسابداری را منتشر کردند و برای همیشه نحوه انجام کار حسابداران را تغییر دادند. سیستم‌هایی که روی رایانه کار می‌کردند، جایگزین دفتر کل کاغذی و ابزارهای اساسی شدند که به حسابداران کمک می‌کرد تا محاسبات خود را راحت‌تر انجام دهند. همان‌طور که نرم افزار حسابداری به بلوغ رسید و کامل‌تر شد، با اختراع و پیشرفت سیستم‌های حسابداری مبتنی بر ابر، یک جهش بزرگ دیگر شکل گرفت. این راه‌حل‌ها مانند سایر نرم‌افزارهای حسابداری ابری، به کسب‌وکارها انعطاف‌پذیری در تغییر روش و کاهش هزینه‌های سرمایه‌ای و به حداکثر رساندن منابع انسانی را هدیه می‌دهد.

حسابداری ابری چیست؟

حسابداری ابری به انجام وظایف اساسی حسابداری، مانند مدیریت و متعادل کردن حساب‌ها، با استفاده از نرم افزاری که در فضای ابری قرار دارد و اغلب در یک مدل خدماتی ارائه می‌شود، اشاره دارد. کارکنان یا حسابداران شخص ثالث می‌توانند حساب‌های پرداختنی، حساب‌های دریافتنی، دفتر کل و بسیاری موارد دیگر را مدیریت کنند. درست مانند سایر سیستم‌های مبتنی بر ابر، نرم افزار ابری به جای هارد دیسک یا سرور محلی بر روی پلتفرم ارائه‌دهنده ابر اجرا می‌شود. کاربران از طریق اینترنت به ابزارهای مورد نیاز خود دسترسی دارند، به این معنی که کارمندان یا حسابداران شخص ثالث برای درک وضعیت مالی کسب‌وکار نیازی به حضور در مکان خاصی ندارند.

حسابداری ابری چیست

تفاوت حسابداری ابری و حسابداری داخلی

سیستم‌های حسابداری اولیه فقط در داخل شرکت در دسترس بودند، به این معنی که یا روی هارددیسک‌های رایانه‌های تیم حسابداری یا روی سروری که متعلق به شرکت نگهداری می‌شد، اجرا می‌شدند. هر کسی که می‌خواهد به نرم‌افزار دسترسی داشته باشد، به رایانه‌ای نیاز دارد که نرم‌افزار مناسب روی آن نصب شده یا در نزدیکی سرور باشد. علاوه بر این، تمام اطلاعات به‌جای ابر، به‌صورت محلی ذخیره می‌شد، به این معنی که امکان از بین رفتن دیتاها بسیار زیاد بود.

در حالی که نرم‌افزار حسابداری اولیه مزایای عمده‌ای را نسبت به روش‌های دستی، مانند دفتر کل کاغذی ارائه می‌کرد، این سیستم‌ها نمی‌توانستند با انعطاف‌پذیری یا مقیاس‌پذیری نرم‌افزار ابری مطابقت داشته باشند. به عنوان مثال، هر کسب‌وکار مسئول ارتقاء نرم افزار بود که می‌تواند یک کار گران و زمان‌بر باشد. این یک تفاوت اساسی با سیستم‌های نرم‌افزار به‌عنوان سرویس (SaaS) است، یک نوع محبوب نرم‌افزار ابری که در آن ارائه‌دهنده نرم‌افزار تمام تعمیر و نگهداری و ارتقاء را بر عهده می‌گیرد و مشتریان هزینه سالانه را می‌پردازند.

توجه به این نکته مهم است که SaaS تنها یک نوع نرم افزار ابری است. با راه‌حل حسابداری ابری SaaS، چندین شرکت زیرساخت یکسانی را در ابر عمومی به اشتراک می‌گذارند. شرکت‌ها همچنین ممکن است از ابر خصوصی استفاده کنند، به این معنی که سرورهایی دارند که تنها به نرم افزار خود اختصاص داده شده است. مدل‌های هیبریدی نیز وجود دارند که از ابر عمومی و خصوصی استفاده می‌کنند. توجه به این نکته مهم است که این مدل‌های استقرار ابری خصوصی و ترکیبی، مسئولیت‌های بیشتری را در اختیار شرکت قرار می‌دهند تا فروشنده.

حسابداری ابری چگونه کار می‌کند؟

در حسابداری ابری، حسابداران، کنترل‌کننده‌ها، مدیران مالی و سایر اشخاص مرتبط اعتبار ورود به سیستم را دریافت می‌کنند و از طریق یک مرورگر وب، چه در لپ‌تاپ، تلفن هوشمند یا تبلت، به آن دسترسی دارند. ارائه‌دهنده همچنین ممکن است یک برنامه تلفن همراه برای بهبود تجربه کاربر در تلفن‌ها و تبلت‌ها ارائه دهد.

این نرم‌افزار معمولاً با حساب‌های بانکی شرکت یکپارچه می‌شود، بنابراین تمام تراکنش‌ها به‌طور خودکار ثبت و پردازش می‌شوند. کاربران اغلب یک داشبورد خانگی دارند که مهم‌ترین اطلاعات مالی را به آنها نمایش می‌دهد، مانند پول نقد موجود، صورت‌حساب‌های سررسید پنج روز آینده یا پرداخت‌های سررسید شده از سوی مشتریان. همه اعداد بلافاصله با دریافت اطلاعات جدید توسط نرم افزار به‌روز می‌شوند و کاربران می‌توانند برای جزئیات بیشتر به داده‌ها بپردازند.

حسابداری یکی از اجزای کلیدی سیستم برنامه‌ریزی منابع سازمانی (ERP) است. یک پلتفرم ERP عملکردهای ضروری تجاری مانند حسابداری، برنامه‌ریزی مالی و بودجه، مدیریت موجودی و سفارش، منابع انسانی (HR)، مدیریت ارتباط با مشتری (CRM) و موارد دیگر را در پایگاه داده مرکزی یکپارچه می‌کند. این پایگاه داده ماژول‌هایی را که برای مدیریت جنبه‌های مختلف سازمان طراحی شده‌اند، به هم متصل می‌کند. بنابراین از فرآیندهای متقابل عملکردی پشتیبانی می‌کند، که بسیاری از آنها باید به حسابداری مرتبط شوند. به عنوان مثال، حقوق و دستمزد، سفارشات خرید و ارزش موجودی در دسترس، همه باید در صورت وقوع در سیستم حسابداری ثبت شوند.

مزایای حسابداری ابری

مزایای نرم افزار حسابداری ابری

مزایای عمده ارائه شده توسط نرم افزار ابری نشان می‌دهد که چرا در مدت زمان کوتاهی به ابزار انتخابی بسیاری از متخصصان امور مالی تبدیل شده است. این مزایا همچنین بیان می‌‎کند که چرا حسابداری ابری در حال تبدیل شدن به استاندارد جهانی است.

  • اتوماسیون

وقتی حساب‌های بانکی به سیستم حسابداری متصل می‌شوند، تراکنش‌ها به‌طور خودکار پست می‌شوند، به این معنی که بدون ورود اطلاعات زمان‌بر یا واردات دستی. این نرم‌افزار همچنین می‌تواند تطبیق حساب‌ها، تطبیق صورت‌حساب‌های بانکی و… را به صورت خودکار انجام دهد تا به شما کمک کند حسابرسی‌ها را سریع‌تر انجام دهید. برخی از برنامه‌های حسابداری همچنین می‌توانند به طور خودکار، مبلغ را به فروشندگان پرداخت و در تاریخ‌های تعیین شده توسط کاربر فاکتورها را برای مشتریان ارسال کنند.

  • دسترسی

همان‌طور که قبلاً ذکر شد، تمام چیزی که هر کسی برای دسترسی به یک راه‌حل حسابداری ابری نیاز دارد اتصال به اینترنت، مرورگر وب و اعتبارنامه ورود است. افراد می‌توانند در دستگاه‌های تلفن همراه مانند تلفن‌های هوشمند و تبلت‌ها به این راه‌حل دسترسی داشته باشند. کارمندان و سایر کاربران برای دیدن اطلاعات یا تکمیل وظایف در سیستم نیازی به حضور در یک رایانه خاص یا در یک مکان خاص ندارند. این امر همچنین به حسابدار شما اجازه می‌دهد تا به راحتی تمام داده‌های مورد نیاز خود را پیدا کند و به رهبران در مورد هر چیزی که به توجه آنها نیاز دارد هشدار دهد.

  • هزینه‌های سربار کمتر

سازمان‌هایی که از فناوری ابری بهره می‌برند، معمولاً کمتر از سازمان‌هایی که مدیریت نرم افزار و فناوری خود را در داخل انجام می‌دهند، هزینه می‌کنند. بیش از 60 درصد از مدیران فناوری اطلاعات گفتند که کاهش هزینه، نگرانی اصلی آنها است. بسیاری از این صرفه‌جویی‌ها از این واقعیت ناشی می‌شود که برای مدیریت سیستم نیازی به خرید سخت‌افزار یا پرداخت هزینه به کارکنان بزرگ IT ندارید. اجتناب از ارتقاء و تعمیر و نگهداری که اغلب منجر به صورت‌حساب‌های کلان از سوی فروشنده یا شریک می‌شود، هزینه کل مالکیت را نیز کاهش می‌دهد.

راهکار ابری
  • امنیت داده‌ها

پروتکل‌های امنیتی فروشندگان برتر نرم‌افزار ابری بسیار گسترده‌تر از آن چیزی است که اکثر مشاغل می‌توانند با سیستم‌های داخلی انجام دهند. ارائه‌دهندگان ابری به طور مرتب از داده‌های شما در سرورهای چندین مکان نسخه پشتیبان تهیه می‌کنند و این خطر را کاهش می‌دهند. چرا که یک آتش‌سوزی یا بلای طبیعی می‌تواند نمونه سیستم و اطلاعات شما را به خطر بیندازد. افراد در شرکت شما نمی‌توانند هارددیسک‌ها یا دستگاه‌های دارای اطلاعات حساس را بدزدند؛ زیرا داده‌ها در خود دستگاه ذخیره نمی‌شوند و نیازی به اشتراک‌گذاری داده‌ها از طریق روش‌های ناامن مانند درایوهای فلش یا ایمیل نیست.

  • مقیاس‌پذیری

سازمان‌ها می‌توانند تقریباً از هر منبع محاسباتی مورد نیاز خود با نرم‌افزار ابری بهره ببرند. همان‌طور که کسب‌وکار و نیازهای آن رشد می‌کند، آنها می‌توانند فضای سرور را همان‌طور که نیاز دارند اضافه کنند. آنها نیازی به خرید سخت افزار جدید یا انجام تنظیمات دیگر در صورت نیاز به عملکرد اضافی ندارند. این یکی دیگر از مزایای کلیدی برون‌سپاری تمام زیرساخت‌ها است. راه‌حل‌های حسابداری ابری را می‌توان در مکان‌های متعدد یا مناطق جغرافیایی سریع‌تر با هزینه کمتر پیاده‌سازی کرد.

  • افزایش همکاری

نرم افزار حسابداری ابری همکاری را تسهیل می‌کند؛ زیرا همه داده‌ها برای همه کاربران مجاز قابل دسترسی و مشاهده هستند. هیچ محافظ اطلاعاتی واحدی وجود ندارد، بنابراین اگر یک رهبر بازاریابی، برای مثال، بخواهد اعداد فروش سه ماهه گذشته را ببیند، می‌توان مجوزهای او را تغییر داد تا به او اجازه انجام این کار را داده شود.

  • پیاده‌سازی سریع‌تر

شرکت‌ها معمولاً می‌توانند روی یک راه‌حل ابری سریع‌تر راه‌اندازی و اجرا شوند، زیرا هیچ سروری برای خرید و راه‌اندازی و هیچ تیم فناوری اطلاعاتی برای آموزش وجود ندارد. علاوه بر این، فروشندگان برتر هزاران پیاده‌سازی را انجام و فرآیندهای کارآمد و قابل تکراری را توسعه داده‌اند که به شما امکان می‌دهد به سرعت از مزایای سیستم جدید بهره‌مند شوید.

حسابداری سنتی

چالش‌های نرم افزار حسابداری سنتی

شاید تصور کنید که نرم‌افزار حسابداری قدیمی شما هنوز در حال انجام کار است، پس چه نیازی به نرم افزار حسابداری ابری وجود دارد. هر چند ممکن است این مزایا امیدوارکننده به نظر برسند، اما شما با استفاده از نرم افزار حسابداری سنتی با چه چالش‌هایی مواجه می‌شوید؟

  • به‌روزرسانی‌های گران‌قیمت و طولانی

سیستم‌های داخلی به دلیل ارتقاهای خسته‌کننده که ماه‌ها (یا بیشتر) طول می‌کشد و مشتریان را مجبور می‌کند تا سفارشی‌سازی‌ها را دوباره نصب یا برنامه‌ریزی مجدد کنند. صورت‌حساب‌های این پروژه‌ها، که به ندرت طبق برنامه پیش می‌روند، به سرعت روی هم انباشته می‌شوند. به همین دلیل است که بسیاری از شرکت‌ها از ارتقاء اجتناب می‌کنند، به این معنی که نمی‌توانند از آخرین ویژگی‌ها و عملکردهایی که ممکن است رقبایشان به آن دسترسی داشته باشند، استفاده کنند.

  • اقدامات امنیتی ضعیف

تهیه نسخه پشتیبان از تمام داده‌های برنامه حسابداری شما کار کوچکی نیست. راه‌اندازی پشتیبان‌گیری می‌تواند پرهزینه و کاری فشرده باشد، بنابراین شرکت‌ها اغلب این فرآیند را به ندرت انجام می‌دهند. این بدان معناست که شما دائماً در معرض خطر از دست دادن داده‌های حیاتی در اثر حمله یا عمل طبیعی هستید.

  • دسترسی محدود

با نرم افزار حسابداری سنتی، کاربران اغلب باید در شبکه شرکت باشند یا برای دسترسی به سیستم وارد یک VPN خاص شوند، که می‌تواند مکان و نحوه استفاده از آن را محدود کند. این امر نه تنها دردسرساز است، بلکه هزینه‌هایی را نیز بر دوش شما اضافه می‌کند. این کسب‌وکار باید VPN یا نرم افزارهای مشابه را خریداری کند. این امر می‌تواند توانایی ذینفعان کلیدی را برای مشاهده داده‌هایی که ممکن است بر استراتژی و تصمیمات آنها تأثیر بگذارد محدود کند.

  • پایان خط (EOL)

همان‌طور که حسابداری ابری روز به روز بیشتر به استاندارد تبدیل می‌شود، بسیاری از ارائه‌دهندگان نرم افزار حسابداری سنتی به پشتیبانی از راه‌حل‌های خود پایان می‌دهند. این یک خطر بزرگ است؛ زیرا اگر راه‌حلی را دنبال می‌کنید که به پایان عمر خود می‌رسد، مجبور می‌شوید به فضای ابری بروید یا مالکیت کامل نرم‌افزارهای قدیمی و پشتیبانی‌نشده داخلی را در اختیار بگیرید. با حسابداری ابری، نرم افزار به طور مداوم به‌روز می‌شود و بعید است که افول کند.

چه زمانی یک شرکت باید از حسابداری ابری استفاده کند؟

با توجه به مزایای عمده حسابداری ابری و هزینه‌های اولیه کمتر آن، بسیاری از شرکت‌های جدیدتر از همان ابتدا راه‌حل ابری را اتخاذ کردند. حتی سیستم‌های حسابداری سطح ابتدایی هم‌اکنون نسخه‌های ابری را ارائه می‌دهند و ممکن است مشتریان را به این سمت سوق دهند.

امور مالی و حسابداری اقداماتی هستند که همه کسب‌وکارها انجام می‌دهند. آنها به راهی برای نظارت بر تراکنش‌ها و سنجش سلامت مالی خود در هر لحظه نیاز دارند. بدون رویه‌های مالی صحیح، یک کسب‌وکار دوام زیادی نخواهد داشت و با خطر عدم انطباق با قوانین مالی و مالیاتی عمده مواجه می‌شود. هنگامی که یک شرکت برای اولین بار شروع به کار می‌کند، ممکن است از نرم افزار اکسل یا سایر سیستم‌های دستی برای مدیریت حساب اصلی و سایر حساب‌های خود استفاده کند. با این حال، این رویکرد مستعد خطا و دست‌وپاگیر است و اغلب به سرعت ثابت می‌شود که پایدار نیست.

یک سیستم ابری تمام این مسائل رایج را برطرف می‌کند. نرم افزاری که از شرکت‌های داخلی گرفته تا شرکت‌های چند ملیتی از آن سود می‌برند، بنابراین یک گزینه منطقی برای تقریباً هر کسب‌و‌کاری، در هر صنعتی است.

نرم افزار حسابداری

6 دلیل برای استفاده از نرم افزار حسابداری ابری

نرم افزار حسابداری ابری می‌تواند شیوه‌های تجاری بهتری را فعال کند که به پیشرفت شرکت شما کمک می‌کند. در ادامه چند دلیل بزرگ برای انتقال حسابداری خود به ابر آورده شده است:

  • بهره‌برداری ارزان‌تر

سیستم حسابداری ابری معمولاً گزینه ارزان‌تری نسبت به جایگزین داخلی است. نیازی به خرید سخت‌افزار نیست و نیازی نیست که کسب‌وکارها نگران صورت‌حساب‌های اضافه‌شده ناشی از ارتقاء و نگهداری باشند. زیرا فروشنده از همه این موارد محافظت می‌کند. علاوه بر این، شرکت مجبور نیست نرم افزار VPN یا هر نوع میان افزار دیگری را خریداری کند که به کارمندان اجازه می‌دهد خارج از شرکت کار کنند.

همکاران واحد مشاوره فروش جهت ارائه خدمات مشاوره درحوزه‌های مختلف نرم‌افزاری آمادگی دارند.
  • هزینه‌های قابل پیش‌بینی‌تر

از آنجایی که شرکت نیازی به نگرانی در مورد هزینه‌های ذکر شده در بالا ندارد، بسیار آسان‌تر است که بدانیم احتمالاً سالانه چقدر برای راه‌حل حسابداری هزینه می‌کند. به طور خاص با SaaS، همه چیز در یک قیمت بسته‌بندی می‌شود و هزینه برای کاربران اضافی یا عملکرد مشخص است. این امر باعث می‌شود بودجه IT شما به سایر حوزه‌های کسب‌وکار کاهش پیدا نکند.

  • از جدیدترین فناوری بهره ببرید

ارتقای مکرر و برنامه‌ریزی شده سیستم به این معنی است که کاربران می‌توانند مزایای فناوری‌های پیشرفته‌تر و نوظهور را که قادرند دستاوردهای تجاری بیشتری به همراه داشته باشند، درک کنند. برای مثال، یک شرکت کوچک یا متوسط ممکن است بعید باشد که در یادگیری ماشین یا اتوماسیون فرآیند رباتیک (RPA) سرمایه‌گذاری کند تا کارایی عملیات مالی خود را افزایش دهد. اما یک ارتقاء ممکن است این عملکرد را اضافه کند و سازمان می‌تواند بدون هیچ سرمایه‌گذاری اضافی از آن بهره‌مند شود.

راه حل ابری
  • بهترین زیرساخت

فروشندگان پیشرو ابر از هزاران یا حتی ده‌ها هزار سازمان پشتیبانی می‌کنند و پشتیبانی از همه این مشتریان نیازمند بهترین زیرساخت است. مراکز داده آنها به گونه‌ای مهندسی شده‌اند که عملکرد، امنیت و مقیاس بی‌نظیری را ارائه می‌دهند. اکثر کسب‌وکارها به دلیل سرمایه و تخصص مورد نیاز نمی‌توانند به تنهایی با توانایی‌های فروشندگان در هیچ‌یک از این زمینه‌ها مطابقت داشته باشند. اما همین کسب‌وکارها می‌توانند با خرید نرم‌افزار حسابداری از چنین ارائه‌دهنده‌ای از مزایای این زیرساخت بهره‌مند شوند.

  • بهبود تداوم کسب‌وکار

داده‌های ذخیره شده در سیستم حسابداری شما هم گسترده و هم حیاتی است و از دست دادن آنها می‌تواند ویرانگر باشد. نرم افزار Cloud یک پوشش امنیتی ارائه می‌دهد؛ زیرا اطلاعات شما در یک سرور راه دور ذخیره و در مراکز داده در مکان‌های دیگر نسخه پشتیبان تهیه می‌شود. بنابراین اگر یک سیل یا گردباد یک مرکز داده را از بین ببرد، کسب‌وکار شما می‌تواند به طور عادی به کار خود ادامه دهد. این مورد در مورد سیستم‌های داخلی میزبانی شده روی سرور داخلی صدق نمی‌کند.

  • کسب و کار خود را یک‌دست کنید

راه‌حل‌های ابری برای هر جنبه‌ای از عملیات موجود است و نرم افزار حسابداری ابری می‌تواند به عنوان پایه‌ای برای اجرای تجارت شما در فضای ابری عمل کند. برای مثال، گره زدن این راه‌حل‌ها به یکدیگر به شما امکان می‌دهد تا مشتریان را هنگام پیشرفت از مشتری به مشتری پرداختی، ردیابی کنید و سپس به طور خودکار آن تراکنش را در ارسال کنید. هنگامی که همه سیستم‌ها در فضای ابری قرار دارند، کارمندان می‌توانند به اطلاعات دسترسی داشته باشند و تنظیمات لازم را از هر کجا انجام دهند.

هزینه حسابداری ابری

هزینه حسابداری ابری

نرم‌افزار حسابداری ابری اغلب ارزان‌تر از سیستم‌های داخلی است، زیرا نرم افزارهای سنتی هزینه‌های زیادی را به فروشنده تحمیل می‌کند. شرکت نیازی به خرید سخت‌افزار یا گسترش کارکنان فناوری اطلاعات خود برای نظارت و نگهداری سیستم ندارد.

در حالی که هزینه‌ها بر اساس فروشنده متفاوت است، راه‌حل‌های SaaS هزینه مجوز سالانه را برای دسترسی به خدمات خود دریافت می‌کنند.

این هزینه مجوز معمولاً بر اساس تعداد کاربران و محصولات اضافه می‌شود. به عنوان مثال، یک کسب‌وکار کوچک ممکن است فقط به نرم افزار حسابداری اولیه نیاز داشته باشد. در حالی که یک کسب‌وکار مبتنی بر اشتراک با فرآیندهای صورت‌حساب پیچیده ممکن است به یک ماژول الحاقی برای برآورده کردن الزامات شناسایی درآمد نیاز داشته باشد.

مدل قیمت‌گذاری SaaS به مشتریان این امکان را می‌دهد که فقط برای آنچه نیاز دارند، در زمانی که به آن نیاز دارند، پرداخت کنند. سازمان‌ها می‌توانند به راحتی کاربران یا ماژول‌ها را با رشد و تکامل سازمان اضافه کنند.

از سوی دیگر، راه‌حل‌های ابری ترکیبی ممکن است همچنان دارای مجوز دائمی معمولی برای سیستم‌های داخلی باشند. مشتریان برای این مجوز هزینه هنگفت و یکباره‌ای پرداخت می‌کنند و همچنین قبض نگهداری و پشتیبانی را تا زمانی که از سیستم استفاده می‌کنند، می‌پردازند. همچنین هزینه‌های میزبانی توسط ارائه‌دهنده ابری دریافت می‌شود که معمولاً بر اساس قدرت محاسباتی مورد نیاز تجارت است.

راه‌حل‌های هیبریدی و SaaS ممکن است یک بار هزینه پیاده‌سازی را نیز دریافت کنند که بسته به پیچیدگی سیستم و نیازهای دقیق شما متفاوت است.

آینده حسابداری ابری

با ادامه رشد پذیرش، ابر به مرکزی برای نوآوری‌های فناوری تبدیل شده است. چند فناوری مختلف وجود دارد که می‌تواند منجر به صرفه‌جویی در زمان و هزینه اضافی شود.

هوش مصنوعی و یادگیری ماشین

هوش مصنوعی (AI) و به طور خاص یادگیری ماشینی، زیرمجموعه‌ای از هوش مصنوعی – کاربردهای عملی برای نرم افزار حسابداری دارد. یک سیستم با قابلیت‌های یادگیری ماشینی می‌تواند مقادیر زیادی از داده‌ها را بررسی کرده و آنها را با ورودی‌های مشابه مقایسه کند تا هر چیزی را که از الگوی مشابهی پیروی نمی‌کند پرچم‌گذاری کند، زیرا این مورد اغلب نشان‌دهنده یک اشتباه است. الگوریتم‌های یادگیری ماشینی به مرور زمان هوشمندتر می‌شوند؛ زیرا اطلاعات بیشتری را پردازش می‌کنند و گاهی اوقات می‌توانند به طور مستقل تصمیم بگیرند.

این توانایی برای بررسی حجم عظیمی از داده‌ها همچنین به هوش مصنوعی اجازه می‌دهد تا روندها و عملکرد گسترده‌تر صنعت را ارزیابی کند تا به شرکت‌های منفرد کمک کند تا پیش‌بینی‌های مالی بهتری داشته باشند. این امر می‌تواند مشکلات احتمالی را که در راه است، چه در رابطه با تأمین‌کنندگان، مشتریان یا یک تیم خاص در سازمان شما تشخیص دهد. این کار به رهبران کمک می‌کند تا برای نتایج احتمالی مختلف برنامه‌ریزی کنند تا درگیر نشوند و می‌تواند به کاهش تأثیر رویدادهای مخرب کمک کند.

بلاک‌چین

بلاک‌چین نیز مانند هوش مصنوعی یکی دیگر از کلمات کلیدی است که احتمالاً شنیده‌اید. این فناوری یک دفتر کل دیجیتال و توزیع شده است – یعنی هیچ مرجع واحد مرکزی وجود ندارد – که حرکت و مبادله دارایی‌ها را با جزئیات ردیابی می‌کند. هنگامی که یک تراکنش انجام می‌شود، نمی‌توان آن را تغییر داد و احتمال تقلب را کاهش می‌دهد. این یک زنجیره واضح از مالکیت ایجاد می‌کند که نشان می‌دهد چه کسی چه چیزی دارد و چه چیزی بدهکار است، یا اقلامی که در سفر خود از مواد خام به مشتری نهایی کجا سفر کرده‌اند.

سوابق بلاک‌چین همچنین می‌تواند کارهای مربوط به نگهداری سوابق مالی و تأیید پیش از تسویه تراکنش‌ها توسط مؤسسات مالی را حذف یا کاهش دهد. زمانی که دفتر کل دیجیتال به‌روزرسانی می‌شود، نشان می‌دهد که مشتری کالاهایی را که از شما سفارش داده دریافت کرده است. این امر می‌تواند باعث پرداخت خودکار و فوری به کسب‌وکار شما شود، بنابراین نیازی به صرف زمان و هزینه برای جمع‌آوری ندارید. بلاک‌چین و هوش مصنوعی در کنار هم می‌توانند حتی ممیزی هر تراکنش را به صورت خودکار امکان‌پذیر کنند.

حسابداری cloud

ادغام برنامه

همان‌طور که قبلاً ذکر شد، تقریباً هر نوع نرم افزاری اکنون در فضای ابری موجود است. این شامل برنامه‌هایی است که نیازهای خاص را برطرف می‌کنند و برای اتصال به سیستم حسابداری شما طراحی شده‌اند و همچنین سیستم‌های مکمل برای مدیریت موجودی و سفارش، حقوق و دستمزد و CRM.

راه‌اندازی این ادغام‌ها مانند گذشته پیچیده یا وقت‌گیر نیست، اما هنوز هم فضای زیادی برای یکپارچه‌سازی آنها وجود دارد. در سال‌های آینده، برنامه‌های کاربردی بیشتر به گونه‌ای توسعه خواهند یافت که به کاربران اجازه می‌دهد به عملکرد خود در راه‌حل حسابداری دسترسی داشته باشند. این امر باعث می‌شود کاربران نتوانند به‌طور دستی داده‌ها را جابه‌جا کنند و نیاز به تعویض مکرر سیستم‌ها برای انجام وظایف مختلف یا یافتن اطلاعات مربوط به امور مالی را نفی می‌کند.

با نرم افزار حسابداری ابری هوشمندتر کار کنید

هنگام انتخاب نرم‌افزار ابری، کسب‌وکارها باید فروشندگان معتبری را در نظر بگیرند که راه‌حل‌های بومی ابری را ارائه می‌دهند. یعنی سیستم‌هایی که از ابتدا ساخته شده‌اند تا در یک مدل به‌عنوان سرویس در مقابل آنهایی که صرفاً برای اجرا روی سرورهای راه دور دوباره کار می‌شوند، اجرا شوند.

سخن پایانی

بازار حسابداری ابری گسترده است و تنوع زیادی دارد. مزیت اصلی یک پلتفرم ابری این است که به شما امکان تحرک و آزادی کار از هر نقطه را می‌دهد. نرم افزار مبتنی بر فضای ابری با تمام نوآوری‌های تکنولوژیکی مورد نیاز در بازار به‌روز است، بنابراین نیازی نیست نگران سلامت مالی سازمان خود باشید.

 

 

 

 

 

 

آیا نرم افزار حسابداری ابری امن است؟

بله، ارائه‌دهندگان نرم افزار حسابداری ابری امنیت داده‌ها را در اولویت قرار می‌دهند و اقدامات امنیتی قوی را اجرا می‌کنند. آنها از پروتکل‌های رمزگذاری، فایروال‌ها، مراکز داده ایمن و پشتیبان‌گیری منظم برای محافظت از اطلاعات مالی حساس استفاده می‌کنند.

آیا چندین کاربر می‌توانند به طور هم‌زمان به نرم افزار حسابداری ابری دسترسی داشته باشند؟

بله، نرم افزار حسابداری ابری به چندین کاربر اجازه می‌دهد به طور هم‌زمان به داده‌های مالی دسترسی داشته باشند و با آنها همکاری کنند. این ویژگی همکاری بلادرنگ را تسهیل و گردش کار را ساده می‌کند و اعضای تیم یا حسابداران را قادر می‌سازد تا بدون توجه به موقعیت فیزیکی خود، به طور مؤثر با هم کار کنند.

آیا انتقال داده‌های من از نرم افزار حسابداری سنتی به نرم افزار حسابداری ابری آسان است؟

بله، بسیاری از ارائه‌دهندگان نرم افزار حسابداری ابری ابزارها و خدمات انتقال داده را ارائه می‌دهند تا به شما کمک کنند به طور یکپارچه از نرم افزار حسابداری سنتی به ابر منتقل شوید. این ابزارها به شما این امکان را می‌دهند که داده‌های مالی موجود خود، مانند سوابق مشتری، اطلاعات فروشنده، نمودار حساب‌ها و تاریخچه تراکنش‌ها را وارد نرم‌افزار ابری کنید. برخی از ارائه‌دهندگان نیز ممکن است در طول فرآیند مهاجرت کمک یا پشتیبانی ارائه دهند تا از انتقال روان اطمینان حاصل شود.

آیا می‌توانیم نرم افزار حسابداری ابری را با سایر برنامه‌های تجاری ادغام کنیم؟

بله، بسیاری از گزینه‌های نرم افزار حسابداری ابری قابلیت‌های یکپارچه‌سازی با سایر برنامه‌های تجاری را ارائه می‌دهند. این کار امکان انتقال یکپارچه داده‌ها بین سیستم‌ها، ساده‌سازی فرآیندها و کاهش ورود دستی داده‌ها را فراهم می‌کند. گزینه‌های یکپارچه‌سازی ممکن است شامل سیستم‌های CRM، درگاه‌های پرداخت، ابزارهای مدیریت موجودی و... باشد.

اشتراک گذاری :