امروزه قدرت BPMS سنتی رو به ضعف است. و رفته رفته سیستم‌‏های BPMS که قابلیت ارتباط با سیستم‌های هوش تجاری را دارند جایگزین آن‌ها شده‌اند. این سیستم‌ها مفهوم BPMS هوشمند (iBPMS) یا Intelligent BPM Systems را به وجود آورده‌اند.

چابکی و انعطاف یکی از پارامترهای بسیار اساسی در بقای هر کسب‌وکار است. اگر سازمانی نتواند نسبت به تغییرات مورد نیاز در اتمسفر کسب و کار خود، رفتار و به‌روزرسانی‌های مناسبی داشته باشد، به راحتی مشتریان خود را از دست می‌دهد و از چرخه‌ی رقابت عقب می‌ماند.

سیستم‌های هوش تجاری

بازار ابزارهای مدیریت فرآیند کسب‏ وکار در دهه‏‌های اخیر فراز و نشیب بسیاری داشته است. در اوایل دهه ۹۰ میلادی، مهندسی مجدد فرآیندها جزء محبوب‌ترین مفاهیم حوزه فرآیندی بود. محبوبیت این رویکرد هرچند به تدریج کاهش یافت اما تا همین اواخر ابزار‌های مدیریت فرآیندهای کسب و کار یا همان نرم‌افزار ‌BPMS رونق قابل توجهی نداشتند.

سازمان‌ها زمانی از iBPMS استفاده می‌کنند که بخواهند تمام تلاش‌هایی را که برای مدیریت فرآینده کسب و کار (BPM) داشته‌اند را به سطحی برسانند، که نتیجه آن مبنای تصمیم‌گیری‌ها و تعیین تاکتیک‌های سازمانی باشد. به بیان ساده‌تر سیستم‌های مدیریت فرآیند کسب‌وکار هوشمند را می‌توان نسخه کارآمدتر و موفق‌تر BPMS دانست.

شکل زیر سیر تکامل سیستم‏‌های مدیریت فرآیند کسب‏‌وکار را بر اساس تغییر در سطح پیشرفت عملکرد را نشان می‌دهد.

 

تکامل سیستم‌های مدیریت فرآیند کسب‌وکار
تکامل سیستم‌های مدیریت فرآیند کسب‌وکار

 

هدف BPMS هوشمند

این روند تحول از مدل‌های اجرایی ساده به ابزاری برای تحلیل‌های پیشرفته و هوش فرآیندی را نشان می‌دهد. هدف iBPMS مدیریت فرآیندهای پویا (Dynamic) و فرآیندهای بداهه است. این فرآیندها نوظهور و پرریسک هستند همچنین نیاز به شناخت سریع وضعیت، تصمیم‌گیری و استفاده از خلاقیت در هنگام اجرا دارند.

تغییر در فناوری ایجاد نرم‌افزارهای BPMS، ناشی از تغییر در درک ماهیت فرآیندهای کسب‌وکار است. مدیریت فرآیندهای کسب‌وکار برای عملکرد روان یک سازمان حیاتی هستند. برای پرداختن به این حوزه چالش‌برانگیز، مدیریت فرآیند کسب‌‏وکار (BPM) به عنوان یک نظام سازمانی ظاهر می‌شود و به شرکت‌ها در شناسایی بخش‌‏هایی که نیاز به بهبود دارد یاری می‌رساند.

با اضافه شدن زیرمجموعه‏‌های BPMS هوشمند (iBPMS) و BPM Suites امکانات و قابلیت‌های بیشتری برای مدیریت فرآیندهای کسب و کار در سازمان به وجود می‌آید.

 

iBPMS
iBPMS

 

پلتفرم‏‌های iBPMS، ابزاری واحد را در اختیار شما قرار می‌دهند تا از طریق آن‌ها یکپارچه‌سازی اطلاعاتی و فرآیندی، ارتباط با سامانه‌های اطلاع‌رسانی، قابلیت پایش و نظارت بر فعالیت‏‌های کسب و کار، خودکارسازی فعالیت‌ها، هوش مصنوعی (AI) و موارد دیگر به راحتی از تحلیل و هوش فرآیندی استفاده کنید.

اجزا و قابلیت‏‌های BPMS هوشمند (iBPMS)

iBPMS در هسته خود مجموعه‌ه‏ایی از فناوری برای هماهنگی بین فرآیندها، نرم‌افزارها و کاربران مورد استفاده را قرار می‌دهد. این اجزا عبارتند از:

  • ابزار مدل‏سازی فرآیندهای کسب و کار که معمولاً از زبان BPMN پشتیبانی می‌کنند.
  • بانک‌های اطلاعاتی نگهداری داده
  • موتور اجرا فرآیند
  • موتور قوانین کسب و کار (Business Rule Engine)
  • ابزارهای همکاری
  • ابزارهای مستندسازی فرآیندهای کسب و کار
  • زیرساخت لازم برای یکپارچه‌‏سازی
  • ابزار‌های پایش فرآیند
  • زیرساخت بهینه‌سازی فرآیندها

رابط کاربری iBPMS در ایجاد امکان تولید برنامه با بهره‌وری بالا از طریق ابزارهای کم‌کد یا بدون کد که هر کسی می‌تواند از آن‌ها استفاده کند بسیار مهم است.

همکاران واحد مشاوره فروش جهت ارائه خدمات مشاوره درحوزه‌های مختلف نرم‌افزاری آمادگی دارند.

علاوه بر این مؤلفه‌‏ها، رابط‏‌های برنامه‌نویسی کاربردی (API) به پلتفرم iBPMS امکان دستیابی به یکپارچه شدن با سایر سیستم‌‏های سازمان را می‌دهد.

پیشرفت دیگر پلتفرم‏‌های iBPMS در طول زمان

افزایش پشتیبانی از سناریوهای همکاری سازمانی، امکان یکپارچه‏‌سازی با رسانه‏‌های اجتماعی، فرآیندهای مجهز به تلفن همراه و تجزیه و تحلیل جریان داده است.

پشتیبانی از چرخه BPM در iBPMS، مراحل تشخیص، تحقیق، برنامه‌‏ریزی، پیاده‌سازی و نظارت و بهینه‌سازی مداوم فرآیندها و اخذ تصمیمات تجاری را تسهیل می‌کند. از آن‌جا که این ابزارها یکپارچه هستند و شامل رابط‏‌های کاربرپسند هستند، هم توسعه‌دهندگان حرفه‌ای و هم تحلیلگران کسب و کار می‏‌توانند به راحتی در استفاده و توسعه آن همکاری کنند.

با استفاده از مؤلفه‌های فوق، یک iBPMS موجب سادگی و چابکی سازمان‏‌ها در تغییر و رشد می‏‌شود. عموماً پلتفرم‏‌های استاندارد دارای رابط کاربرپسند هستند که معمولاً به صورت Drag and Drop و نیز کم یا بدون کد به سادگی امکان مدل‏سازی گردش کار را فراهم می‏‌کند.

iBPMS در صنایع مختلف نظیر سلامت، دارو، اقتصاد، دانشگاه‌ها و… کاربرد دارد و هر سازمان می‌تواند از کمک فناوری پیشرفته و تجزیه و تحلیل بهره‌مند شود. پلتفرم‏ های iBPMS هر دو مورد الزامات سنتی BPM و امکان رشد در موضوعات جدید را فراهم می‌کنند.

به عنوان مثال، یک سازمان با استفاده iBPMS علاوه بر مکانیزاسیون فرآیندهای خود که ابتدایی‌ترین اثر یک BPMS است، این قابلیت را دارد که سیستم‌های نرم‌افزاری مختلف را به هم متصل نماید، قابلیت همکاری کاربران را به وجود آورد و در عین حال شرایطی را مهیا کند که مدیران سازمان در تلفن همراه خود وضعیت فرآیندهای سازمان را به راحتی پایش نمایند.

 

مقاله‌های مرتبط با این موضوع:

چرا آموزش مدل سازی فرآیند با استفاده از BPMN مهم است؟

BPMS و اتوماسیون فرآیند های دیجیتال

تفاوت BPM و BPMN و BPMS چیست؟

مدیریت فرآیند کسب و کار (BPM)

 

 

درخواست دموی نرم افزار BPMS دیدگاه

فرم درخواست دموی نرم‌افزارهای دیدگاه
فرم درخواست دموی نرم‌افزارهای دیدگاه

 

اشتراک گذاری :